Nural ”luumäntä”

Minitonni tiimin vahva suositus on että kyseistä mäntää ei pidä käyttää kilpamoottorissa.
Viimeisen kolmen vuoden aikana on noin 8 moottoria   räjähtänyt jossa tämä on ollut asennettuna.  Tuloksena on täystuho. Tällä kaudella on jo 4 moottoria mennyt. Nämä oli ihan ok kun valmistaja oli Mahle  mutta nyt kun valmistus siirtynyt Nuralille niin ne on täyttä p@$*@@. Helma katkeaa öljyrenkaan alla olevasta hahlosta ja se on siinä.
Jos ostatte moottorin, niin varmistakaa tekijältä että ei käytä tätä mäntää.
Eli tätä ei tule käyttää P22463-40 PISTON SINGLE 998cc FLAT TOP PRESS FIT PLUS 40
 
Minisparesin halppismäntä ADU3490 on ok. Tällä ajaa varmasti koko kauden, jonka jälkeen renkaat ja tappi kannattaa vaihtaa. Männäntappi on aika pehmeä ja ole nähnyt sellaisen katkenneen. Jos teillä on vanhoja tappeja jotka mitoissaan, niin ei kannatta heittää niitä pois. Tapin mitta on 0.6244-0.6247in (15.86-15.867mm) 2-3 satkua kulumaa on vielä ok. Lukkorenkaat kannattaa vaihtaa teflon nappeihin. 16mm valkoista teflonia saa Etolasta ja näiden kohdalla ei tarvitse mitään sorvia tms. Rautasahalla tekee 2.5-3mm paksuja nappeja ja pyöristää reunat.
Russell (hypatec), Omega  ja AE hepolite powermax on parhaita. Hinta on vähän eri, mutta näiden kanssa ei tule konerikkoja ja ovat pitkäikäisempiä. Ajaa kevyesti 2-3 kautta.
Terveisin Kimi