Sääntömuutokset kaudelle 2018

Ohessa sääntömuutokset 2018

SÄÄNTÖMUUTOKSET
3.10 Etulokasuojien välinen etuyläpalkki sallittua tehdä irrotettavaksi. Kiinnitys molemmista päistä vähintään 6mm vahvuisella pultilla.
6.12 Autossa oltava lukitus mekanismilla varustettu käsijarru, toimintatapa vapaa. Vaikutus vain takajarruihin.
TARKENNUS: Hydraulisen käsijarrun sylinteri asennetaan  samaan linjaan takajarrujen nestelinjan kanssa. Kaksiventtiilinen on sallittu. Jarrurummun sisään ei saa lisätä mitään.
7.13 kohta poistetaan, asia mainittu jo kohdassa 3.6.
8.2 Edessä ajovalot ja takana takavalot, vilkut ja jarruvalot. Etuvilkut sallittu poistaa. Syntyvät reiät peitettävä levyllä tai verkolla, jonka aukko enintään 4 mm. Valojen voimakkuus oltava riittävä jotta turvallisuusvaatimus täyttyvät. LED valojen oltava ajovalo ja takavalo käyttöön tarkoitetut lamput.
TARKENNUS: Katsastus määrää riittävyyden. Itsetehdyt LED lamput ovat kielletty.
9.30 Polttoainesäiliön kiinnitettävä metallikilpeen liittyvä kohta poistetaan turhana.
9.32 Vain yksi 1.5″ SU kaasutin on sallittu (puolitoista tuumainen SU). Kaasuttimen toimintatapa on säilytettävä alkuperäisenä. Kurkun halkaisija luistimen jälkeen enintään 1.5″. Kaiken imuilman kuljettava kaasuttimen läpi. Imupuolen avarrus sallittu. Kaasuläpän ja akselin muokkaaminen sallittu. Suutinputki sekä neula vapaat.Imusuppilon lisäys sallittu. Manuaalinen seoksen säätö ohjaamosta sallittu. Kaasuttimen läpän säätömekanismi vapaa (käyttövaijeri tai vivusto).
UUSI:Etukelkan vinotukien lisääminen sallittu. Enintään 1 kpl per puoli. Tuen vahvuus enintään 12mm metallinen tanko/putki jonka oltava suora, ei saa taivuttaa. Pituus saa olla säädettävä. Molemmissa päissä pulttiliitos vähintään 8mm pulteilla. Hahlotyyppiset  korvakkeet saa hitsata rungon poikkipalkkiin ja etukelkkaan.
Tarkennus: Korvakkeet saa myös kiinnittää pulttaamalla. Vinotuen saa myös pultata suoraan molemmista päistä. Korvakkeiden ainoa merkitys on vinotuen kiinnitys, eikä se saa muodostaa lisäjäykistettä.
 
A.14 Säännöt lukitaan vuoden 2020 kilpailukauden loppuun.
Kysyttävää? Soita Kimille!